Stedelijke ontwikkeling verdient een marketingaanpak

Bij de (her)ontwikkeling van steden komen locatie-, city- en leisuremarketing bij elkaar. Er is behoefte aan aantrekkelijke steden en stadwijken met een eigen onderscheidend karakter, waarin mensen kunnen leven, werken en ontspannen. Startpunt hiervoor is het concept dat de leidraad wordt voor alle beslissingen over de ontwikkeling van het gebied. Een goed concept is een sterk merk in de dop, een ‘babymerkje’, dat uit kan groeien tot ‘the place to be’ voor de doelgroepen die men voor ogen heeft. Merkator ontwikkelt deze concepten in nauwe samenwerking met de investeerders van het gebied en is daarmee de marketingmanager binnen het projectteam.

Tijdens de wandeling door de Gerard Doustraat belicht Eduard in een interview met Hans de Geus het belang van de plint van een straat voor stedelijke ontwikkeling. Beluister het fragment van het VPRO radioprogramma ‘De Avonden’ hier.

Merkator cases op dit onderwerp zijn onder andere: BK40, Knoop Alexander en Knoop Moerwijk.

2020-07-27T17:28:49+02:00

BK40 Arnhem

BK40 Arnhem Arnhems stegengebied wordt winkelwijk Onderzoek onder trendsettende modeondernemers in Arnhem naar het concept voor een onderscheidend winkelgebied. Uitwerking in een duidelijke beschrijving van sfeer en omgeving. [...]