Eduard Dirkzwager

Eduard is oprichter en directeur van Merkator en één van de meest ervaren locatie- en citymarketingadviseurs van Nederland. Eduard heeft ervaring in zowel de publieke, de commerciële, als de non profit sector. Hij adviseerde onder andere in het project Hafencity te Hamburg en het Oosterdokseiland in Amsterdam. Eduard is een bevlogen en creatieve marketeer en verzorgt regelmatig trainingen, lezingen en colleges op het gebied van locatiemarketing voor onder andere de NEPROM en het Nederlands Vastgoed Instituut.

Eduard gaf leiding aan de ontwikkeling van bijzondere leisureprojecten zoals de deelname van TEAM ABN AMRO aan de Volvo Ocean Race, de Bavaria Bier Experience in Lieshout en de Olympic Experience in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

De achtergrond van Eduard is een studie economie aan de Universiteit van Amsterdam en een carrière bij Unilever, waarbij hij werkte in Nederland, Zuid-Afrika en China in diverse marketing-, verkoop- en consultantfuncties.

Clemens van Oostaijen

sparringpartner

Clemens combineert zijn zeer gedegen marketingervaring met zijn expertise op het gebied van teamontwikkeling. Clemens is daarmee de ideale sparringpartner voor Merkator en denkt op de achtergrond mee met de verschillende opdrachten.

De achtergrond van Clemens is een gymnasiumopleiding, zijn studie economie in Rotterdam en een succesvolle veertienjarige marketingcarrière bij Unilever in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Argentinië.

In zijn vrije adviseert Clemens pro bono kleine bedrijven en instellingen, waaronder het dansgezelschap Dance Works Rotterdam, dat hij van een positionering en een marketingplan voorzag. Hiervoor ontving hij in 2001 de Adviseurs Award van Kunst & Zaken.